Historie

Slagelse Mountainbike

 * de første fem år, april 2008-april 2013 *

 

Slagelse Mountainbike – forkortet SMTB

Stiftet onsdag den 16. april 2008

VinterCup 6. afdeling 2010-11, marts 2011

Masser af SMTB’ere samlet på stranden ved Bisserup

Foto: Henning Schou

 

En klub bliver etableret

I tiden forud for etableringen af SMTB mødtes hver lørdag kl. 9 ved fitnessdk en række personer med interesse for MTB sporten. Derefter stod den på et par timers mere eller mindre organiseret kørsel i Slagelse Lystskov og til tider langtur til Sorø eller Tystrup-området. Under disse ture blev det flere gange bragt på bane, at ”vi skal da etablere en klub”.

I det tidlige forår 2008 tog det pludselig fart. En 6-mands arbejdsgruppe fik udarbejdet et sæt vedtægter og indkaldt til en stiftende generalforsamling, som blev afholdt i fitnessdk’s lokaler på Skovvejen i Slagelse. 37 interesserede mødte frem og et par timer senere var Slagelse MTB en realitet. Bestyrelsen blev etableret og klubbens første – og hidtil eneste – formand blev René Veggerby.

På forhånd var der ikke ambitioner om at klubben skulle være stor og have mange medlemmer. På aftenen meldte ca. 30 personer sig ind, hvilket var meget tilfredsstillende. Det skulle dog vise sig at, i den efterfølgende periode kom flere til, mange flere. Allerede ved årets udgang i 2008 var der mere end 50 medlemmer. I april 2013 er vi oppe på 141 medlemmer.

 

Det daglige virke

Allerede inden klubben var stiftet var en hjemmeside i luften. På www.slagelsemtb.dk kunne de MTB interesserede læse med om det nye projekt. Initiativtager til hjemmesiden var Jesper Davidsen og hurtigt fik den nye klub en velfungerende hjemmeside med et forum, som ret hurtigt blev det reelle omdrejningspunkt.

Som hidtil blev lørdag kl. 9 fortsat mødetidspunkt for de klassiske ture i skoven. I tillæg kom også tirsdag aften på programmet – i sommerhalvåret og senere er også torsdage kommet med, i takt med efterspørgsel.

 

Træningstur til Sorø, maj 2008
Ikke sjældent gøres der holdt ved Kongebro-bageren.
Foto: Ukendt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubtøj årgang 0

Som i alle andre klubber var det et ”must” at blive iklædt klubtøj. Ret hurtigt efter at klubben var stiftet blev et design fremstillet og en leverandør blev valgt. Det italienske mærke Giordana blev valgt og tidligt i august 2008 kunne de første medlemmer trille ud i skoven iklædt ”zebralooket”, et kælenavn pga. de spraglede bibshorts. Først i 2010 kom der endnu en variant bibshorts, et par helt sorte som supplement. Vi skal dog helt frem til foråret 2012 før der også blev tilbudt decideret dametøj.

 

Træning, september 2008

Bemærk det nye klubtøj yderst til venstre.

Foto: René Veggerby

 

 

 

 

 

 

 

Klubarrangementer

På forhånd var der ikke forventning om den store tilslutning til Slagelse MTB. Der blev forsigtigt nævnt 30-40 stykker som toppen, men det skulle snart vise sig at det tal kom vi hurtigt over. Det afstedkom ønsker om flere arrangementer, bl.a. hos en af vores trofaste sponsorer, Cykel-X-Perten, hvor vi alle kunne se det nyeste grej og få lidt tips samt ikke mindst gå hjem med posen fuld af stumper – til næsten ingen penge.

En af de første klubaftner i Cykel-X-Perten

Som altid velbesøgt.

Foto: Ukendt!

Gør-det-selv!

Et par enkelte gange har der også været klubaftener hvor medlemmerne har kunnet høre lidt om deres cykler og ikke mindst hvordan skifter man selv kæde, bremseklodser, pulleyhjul etc.

 

Klubture til Harzen

Siden 2009 har der været en klubtur til Harzen-området i maj måned, hvor ca. 30 medlemmer har testet sig selv i de tyske bjerge. Initiativtager var i første omgang Flemming ”Fman” Damborg og han fik senere hjælp af Jesper Dollerup. En enkelt gang var de sågar dernede og teste området på forhånd.

Turen derned i bus og de lange dagsture har givet et utroligt socialt udbytte i klubben og flere har lært hinanden rigtig godt at kende, på godt og ondt.

De senere år har også budt på flere muligheder for at prøve lidt downhill, hvilket har kostet lidt blå mærker hist og her. I maj 2013 går turen sydpå for første gang til Tjekkiet.

 

Willingen 2011, en kort pause undervejs på dagens etape.

Foto: Rudi Fishman

 
SMTB VinterCup

I 2010 tog Michael Hoffmann initiativ til at stable klubbens egen lille interne VinterCup på benene. Tre klasser hvor rytterne blev delt op efter styrke, på tværs af alder og køn. 6-7 afdelinger blev kørt i perioden fra oktober til marts året efter.

Formålet var at holde motivationen gennem vinteren samt at få lidt flere til at køre race. Men først og fremmest har det bare været for sjov. Udover almindelige XCO[1] løb, så har vi også arrangeret XCM[2], MTB duathlon, enkeltstart med efterfølgende jagtstart og meget mere.

Fælles for hver sæson har været at vi afvikler finalen i den lille hyggelige Kristiansholms plantage i Bisserup.

VinterCup i Korsør. Det klassiske billede hvor Jesper Davidsen tager den ud over styret kort efter start. Der skete heldigvis ikke noget!

Foto: Ukendt!

 

 


 

 

 

 

Anders ”Togmand” ved flagstangen i Bisserup.                    Klassisk duel mellem Jesper Kamstrup (forrest)  

Afslutning på VinterCup 2010-11.                                       Thomas ”Myggen”, her på ruten i Bisserup.

Foto: Rudi Fishman                                                           Foto: Rudi Fishman

 

 

 

 

 

Klubfester og jule MTBO

Vi er ikke kun gode til at køre på MTB, men vi kan også feste. Traditionelt har vi en sommerfest i juni, her inviterer vi hele familien med og leger, griller og hygger os. I takt med at klubben er vokset er arrangementet nu flytte ”ud i byen” for at vi alle kan være med.

I november lader vi familien blive hjemme og afholder en traditionel julefrokost. Det er lidt svært at skrive om dem, for der er ingen som kan huske noget. Men hyggeligt er det.

Op mod juletid kører vi lidt MTB orientering i Lystskoven og slutter af med gløgg og æbleskiver i fitnessdk. En rigtig hyggelig dag!

 

Klubmesterskab

Faktisk har vi kørt et klubmesterskab siden 2007, altså før klubben så dagens lys. Efter at have dystet i traditionelle aldersklasser er vi nu gået over til at dyste i forhold til ens styrke. Det har gjort mesterskabet mere værdigt og der bliver kørt race denne dag.

For det meste har vi kørt i vores egen skov, men i 2012 blev mesterskabet for første gang afviklet på Hvid Pil i Sorø.

 

Vores spor

Med stiftelsen af Slagelse MTB fik vi også en aftale med den lokale skovejer. I dag har vi ca. 30 km lækker singletrack i Slagelse Lystskov, dertil kommer to spor i hhv. Sorø – Hvid Pil – og det nyeste – Bromlesporet – i Bromme plantage.

Årligt har vi nogle dage hvor vi lader MTB’en blive hjemme og tager værktøjet frem for at vedligeholde eller ligefrem etablerer nye spor. Primus motor på vores spor er formanden, bistået af flere sporkyndige medlemmer. Vi er en klub hvor vi vil have flow – også på sporene.

 

Forfatter: Michael Hoffmann

 


[1] XCO = Cross Country Olympic, hvilket er betegnelsen for et ganske alm. MTB løb på en rundstrækning.

[2] XCM = Cross Country Marathon, de lange løb med tider over 2 timer.