En god historie fra en Corona-tid

Her kommer en god historie fra en ellers svær corona-tid i foreningslivet. Historien om hvordan Slagelse MTB klub har klaret sig igennem 2020.
 Alt falder til jorden med nedlukningen af DK i marts 2020, og alle arrangementer og løb (konkurrencer) må definitivt aflyses. Hvad gør man så?

Fysisk træning i en Corona-tid:De ugentlige træninger plejer at starte ud fra klubhuset ved stadion. Dette blevet lavet om til træningsstart på flere forskellige destinationer i Slagelse lystskov. Folk var gode til at opdele i mindre grupper, som hver startede fra deres lille mødested i skoven. Med god afstand var der stadig grundlag for en til flere ugentlige træningsture i skoven med både fuld fart, hygge og socialt samvær. 
Aktiviteter i en Corona-tid:Et lys i mørket er 2 meget kreative og engagerede medlemmer i klubben Slagelse MTB. De planlagde en Corona-Cup, i stedet for den planlagte DGI MTB Cup. Corona-cuppen var sat op på den måde, at der var 6 afdelinger som hver varede 1 uge, fra mandag til og med søndag. Til hver afdeling var der valgt et kendt MTB-spor, som ruten skulle køres på. Afdelingen indeholdt 3 discipliner. F.eks. 3 eller 4 omgange på ruten i konkurrence tempo, et specielt segment på ruten og et sprint segment. For at deltage i Corona cuppen, skulle man tilmelde sig via Strava og her blev ens tider registreret. Man skulle køre alle discipliner alene. Der måtte ikke kunne måles en tid hvor man var tættere på hinanden end 1 minut. Så det var alene kampen mod uret og dine konkurrenters tid, som man kunne følge i displayet på sin cykelcomputer. Præmien til de enkelte afdelinger og den samlede sejr var håneretten og æren.

Vedligeholdelse af spor i skoven:De planlagte store spordage med mange medlemmer blev ændret til sporarbejde i mindre grupper. Medlemmerne har enkeltvis eller i meget små grupper taget initiativer til vedligeholdelse af vores kære spor. Der er blevet beskåret og revet, og sporene er blevet blæst rene for blade. Men i løbet af sommeren og efteråret blev der sat aktivt ind fra spor-gruppen, og der blev igen renoveret og lavet nye spor – nu med fornyet energi.

Bestyrelsen:Derudover har bestyrelsen udnyttet “Corona-tiden” til af få styr på nogle af de administrative ting. Der er designet og produceret nyt klubtøj, til glæde for klubbens mange medlemmer. Pt. arbejdes der på en ny hjemmeside.
Medlemmer:Siden Coronaen ramte Danmark, er medlemstallene kun gået en vej, og det er op. I Slagelse MTB har vi de seneste 10 år haft stor succes med at få medlemmer til klubben. Dog så vi en ekstra stor stigning i 2020, hvor medlemstallet steg hele 14%.Stor ros til alle de aktive medlemmer i klubben, der gør en ekstra indsats, så det er værd at være både nyt og gammelt medlem i klubben.    
Slagelse Bikepark:I starten af 2020 fik vi sat skilte op i Bikeparken, med stor hjælp fra kommunens entreprenør service. Med skiltningen er det nu muligt at finde den rute der passer til netop dit niveau. Skiltning med graduering er en del af projektet “On-trial” som er støttet af Nordea-fonden. Vi kender skilte med gradueringer fra skipisterne, og ja det er vejen frem også indenfor MTB.Vedlagt er den nyligt udkomne rapport om succesen med skiltning af danske mountainbikespor. Det er rigtig god læsning.
Den bekræfter vores fornemmelse af, hvor godt den nye skiltning i Slagelse Bikepark virker.Ellers kan vi kun berette om, at Slagelse Bikepark fortsat er en stor succes, og at der i Corona-tiden har været så mange besøgende, at pladsen har været trang.

https://www.dropbox.com/s/3upful841fkyn2g/SDU_Mountainbikespor_23112020.pdf?dl=0

I ønskes alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. Vi ser nu frem til et år, med forhåbentlig mere normale tilstande.  
Mvh. Rikke Enevoldsen, Slagelse Bikepark,

Skriv et svar